Het vormselstresske

Deze moet toch ook nog eens online geraken... We doen een poging!


De oudste dochter zou haar vormsel doen en ze wou vol overtuiging iets zelfgemaakt. Ze wist ook al wel snel wat het moest worden; een broek uit stof met bladeren op, liefst van die geplooide stof zoals deze rokjes. Dat werd dus een heuse zoektocht, eerst in de bakstenen stoffenwinkels vlakbij, dan enkele webshops en uiteindelijk ging ze mee naar het Stoffenspektakel. Verplicht, want ik wist intussen al wel dat het idee zou aangepast moeten worden, enkel moest ze dat zelf nog beseffen. We liepen dus het ganse Stoffenspektakel rond, vonden (en kochten...) allerlei andere stoffen voor andere projectjes, maar nog niets volgens de goesting voor de vormselkleren... 
Dan maar concentreren op stof met de print van bladeren. Aan een kraampje waar allemaal stukken van 2m in een rommelhoop door elkaar lagen, zag ze een glimp van wat ze wel mooi leek te vinden. Met een klein gelukske vonden we 2 stukken van die stof, kwestie van de optie open te houden om het bovenstuk in dezelfde stof te kunnen maken. En toegegeven, zo'n stuk stof was echt niet duur. Van een glunderende dochter gesproken!
En ze glunderde nog meer als er uit die stof een broek tevoorschijn kwam, en enkele dagen later ook een hemdje. De zoon ging mee op knopenzoektocht bij de Veritas, hij leek het nog leuk te vinden ook, en zo geraakte ook het hemd helemaal af.

Er was nog twijfel de broek op originele lengte te houden, of zomers korter te maken.
Het is dus korter worden!

Omdat ik het allemaal graag áf heb (en de weersvoorspellingen waren plots toch heel wat frisser), zochten we één week vóór het vormsel toch nog een vestje. Eentje dat die vele bladeren van de kleren ook wat zou verstoppen, want ik vond het toch eventjes wat van het goede teveel. We schuimden een aantal winkels af, maar vonden niets dat erbij paste. Ten einde raad reed ik toch maar naar Pauli, vond een witte satijnachtige stof in de dikte van jeans (dus perfect owv de dikte maar ook owv de lichte glans) en schuimde het internet af naar een patroon. Dat vond ik in het online-patroon "Kingston Jacket". Zo ging ik dus enkele dagen voor het vormsel nog haastig aan het werk voor een vestje. De avond voordien zelfs draaide de Bernina nog op volle toeren. De dochter mocht even nog niet gaan slapen om te passen. En toen gebeurde het, ramp-o-ramp! Aan haar schouders trok het naar alle kanten! Lostornen dus en die mouwen er met een kleinere naadwaarde weer inzetten zodat het schouderstuk breder werd.
De vermoeidheid sloeg toe, de moed zakte in de schoenen (ik heb nochtans doorgaans geen schoenen aan om te naaien...) en er kwamen pijnlijke vingers van het naalden in die stof duwen ... Het zelfvertrouwen in de slaagkans daalde en het besef dat ook ik aan mijn uurtjes slaap vóór die drukke dag moest beginnen, groeide. 
Zo kwam er dus geen kraag meer aan de vest. De kraag van de blouse moest er maar over hangen. En die binnenkant van de hals, waar geen kraag kwam, is niet voor publicatie :-) 



Stof hemd & broek: licht katoentje gevonden op het Stoffenspektakel

Patroon hemd: Ottobre winter 6/2017, patroon 33.Sheer Chiffon blouse, maat 152
Patroon broek: Ottobre winter 6/2017, patroon 34. High-waist wide-leg plissé broek, 
Stof vestje: een soort van satijn, dicht geweven zoals jeans, blijkbaar veel gebruikt als voering - van bij Pauli
Patroon vestje: 2 patronen gemengd: Kingston Jacket van Rebecca Page maat 152 en Cool Dude jeans jack (nr 27) van Ottobre 3/2013



En dan nu nog wat fotospam uit de fotoshoot van de bedankkaartjes :-) 
Een week voor het vormsel was het zowat de warmste dag van de lente, net toen hadden we de fotoshoot gepland... Ze heeft wat afgezweet!





Zie ook de bijpassende scrunchie!!




Gelukkig kon de mini-baas-des-huizes af en toe voor de nodige ontspanning zorgen!



En de locatie... Een klein stukje paradijs dat met veel liefde wordt verzorgd!! Bedankt S&G voor de gastvrijheid!! Bij de volgende open-tuinen-dag sta ik daar weer!



Reacties