De bekendste mouw ter wereld

Wie de Facebook-pagina van "siHgi blogt" wel eens volgt, heeft rond carnaval wellicht de bekendste mouw ter wereld wel zien voorbij komen. Het wordt nu wel stilaan tijd om die ook aan de blog toe te voegen! 
Ik surfte toen wat op Pinterest, op zoek naar prinsessenkleren, omdat de jongste daar puppy-like naar gevraagd had. Zo kwam ik toevallig een tuto van die mouw tegen. Er moest verder niet getwijfeld worden over het gevraagde prinsessenkleed!

Bij Pauli vond ik nog katoen in geel, donker- en lichtblauw. Van de rode had ik nog overschot van de rode ridder. Het patroon van het vorige prinsessenkleed werd aangepast met een t-shirt-patroon, en de hals werd heel ruim genomen om er daarna een rek in te naaien. De meeste jurkjes in niet-rekkende stof zijn immers steeds met een rits of knoopjes, maar dit verkleedkleedje moest zelf aan en uit kunnen, zonder dat mama elke keer zou moeten helpen. We moeten toch aan onszelf denken ook hè!





En de zoom werd afgemaakt met een sierstiksel: sneeuwvlokjes :-)


Stof: Pauli
Patroon: gebaseerd op Ottobre 6/2014 - nr 34 Jewelry Box Ballerina - maat 128 voor een 6-jarige - het sleept dan wel over de grond, maar kan nog lang, lang meegaan! Want ze leefde nog lang en gelukkig!


Reacties