Beachwear

De oudste dochter had nog eens nood aan een kaptrui. Haar laatste kaptrui was immers echt wel te klein geworden. Helaas was dat patroon er niet groter en het zelf gaan vergroten, durfde ik niet. Dus ging ik in de bib op zoek naar een patroon voor een kaptrui in haar maat. Die werd gevonden in het boek "Zelfgemaakte kleertjes 3" van Catherine Deweerdt. Er staat een normale versie en een langere versie in, als beachwear. Dochterlief zag zo'n beachwear in combinatie met haar shortje wel zitten. Bij aankoop van die glitterbloemen zagen we immers die streepjes-sweater nog liggen, dus we namen gauw 1 metertje nog mee. Maar het was intussen alweer einde-shortjes-weer dus de stof verdween even in de kast. 
In de winter begon ik eraan zodat hij zeker tijdig klaar zou liggen voor de zomer. Natuurlijk merkten we dàn pas dat er net niet voldoende stof was om alles uitgeknipt te krijgen... Of we dat niet konden oplossen met een restje van die glitterbloemen? Dochterlief stemde twijfelend toe. De twijfels werden gelukkig na afwerking snel weggenomen, ze vond hem heerlijk!  Oef!

De zak werd in de andere richting geknipt omdat het me te moeilijk leek om die lijnen op elkaar te willen leggen. Dat was dus enkel om een mogelijks esthetisch probleem te vermijden. Waarom het moeilijk maken als het ook makkelijk kan?!

Met een zelf gepunnikt koordje: altijd de juiste kleur en een bezigheid in de auto onderweg van en naar vakantie.

Stof: lichte sweater van Pauli
Patroon: "Zelfgemaakte kleertjes 3" van Catherine Deweerdt, Floris & Fleur kaptrui, de korte versie - maat 152 voor de 11-jarige dochter

Het voordeel van laat bloggen: het lukt me wel eens aan aan-foto te maken. Weliswaar niet geposeerd, maar wel volop klaar voor actie in Technopolis!



Reacties