We gaan op vakantie en we nemen mee...

Op vakantie is het altijd even afkicken van het Bernina-liefje. Vóór we vertrekken is er wat stress van dingen die ik eigenlijk allemaal nog graag zou gemaakt hebben. Maar op mijn schouders zitten dan 2 engeltjes, een mannelijk groot exemplaar en een vrouwelijk bijna puber exemplaar, die beiden vaak zeggen dat het niet erg is dat het ene of andere shortje of jurkje of t-shirtje niet klaar is, dat ze voldoende hebben om mee te nemen. En toch is uiteindelijk de naaimachine het allerlaatste dat opgeruimd wordt, je weet maar nooit...

Maar het allereerste dat altijd klaar staat om mee op vakantie te gaan, is de haakzak (in feite staat die altijd gebruiksklaar...) Nu zat er nog een halfafgewerkte sjaal in. Omdat het bij zo'n hittegolf toch niet zo aanlokkelijk is om een dikke wollen sjaal op je benen te leggen om dan verder te breien, verdwenen er snel nog wat bolletjes katoen in de haakzak. Kwestie van mijn vingers toch hun bezigheid (hun verslaving) te gunnen op vakantie.

Wat uit die katoenen bolletjes kwam, kan pas getoond worden als het werd afgegeven, dat moet nog even een verrassing blijven natuurlijk!
Maar die sjaal werd, weliswaar 's avonds toen de temperaturen toch al tot 'slechts' 30 graden waren gezakt, afgewerkt. De breipriemen kunnen dus eindelijk terug naar de eigenaar, bedankt voor de lening, Katrijn!

En ik kan alvast beginnen dromen van de volgende vakantie, die vermoedelijk in de winter zal plaatsvinden en waar dus sjaal en muts mee in de valies moeten!






Sjaal: dambordpatroon van 2 steken*3 rijen
Muts: ribbelsteek van 2 rechts * 2 averechts, met voering van fleece met stretchsteek enkel aan de onderkant en op de naad vastgenaaid
Wol: Veritas, 4 bollen in totaal



Reacties