Happy 2016 - met een Jill-jurk

2015 is voorbij... en ik ben daar niet rouwig om!  2015 had mooie momenten, maar helaas ook minder mooie.  Die laatsten overheersen naar mijn gevoel toch...

Ik wens alleszins iedereen het allerbeste voor 2016!  Een goede gezondheid, veel plezier, veel liefde, veel vriendschap,... alles wat jullie zelf maar wensen!
We maken er een beter jaar van!

Van mijn petekind kreeg ik een lieve nieuwjaarsbrief.  En nadien een kusje... op mijn neus!  Ze is toch zo'n schatje!
Voor dat schatje maakte ik een jurk.  De stof kocht ik al een tijdje geleden, toen paars nog heel fel haar lievelingskleur was.  Ik vond het enkel moeilijk een geschikt patroon te vinden voor die stof...  Ik zocht en vond een goed patroon in de Jill-jurk uit La Maison Victor.


Het bandje vooraan werkte ik af met lichtblauwe paspel.  Het leek me anders zo'n eentonig paars kleedje, nu heeft het toch een frisse toets, niet?


Van de aankoop van het blinde-rits-voetje word ik bij het maken van zulke kleertjes toch wel vrolijk! Enkele maanden geleden lukte dat blind inzetten me niet echt goed, maar bij het maken van het communiekleedje móést het goed zijn en nu heeft dat voetje alweer zijn dienst bewezen.


Dat deze lieve meid graag poseert, heb ik nu meteen ook ontdekt.  Dat lachje kwam vanzelf en ze ging vanzelf aan het dansen en zotjes doen!

Stof: katoen van het merk Dapper,  gekocht op het Stoffenspektakel
Patroon:  Jill jurk uit La Maison Victor editie 2 maart-april van 2015 - maat 122 voor een 6-jarige


Reacties

 1. en dat petekindje is er heel blij mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier loopt er een andere zes jarige al de hele week over dat petekindje van u te praten, dat hij haar maar niet te snel in dat kleedje ziet of ik moet hier binnenkort een gebroken hartje lijmen ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb misschien nog voldoende stof voor een hemdje voor hem ;-)

   Verwijderen
 3. Een geboren model! Met zo'n toffe jurk gaat dat vanzelf, zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten