ZEN en verschillende tinten zwart

Bloggen, ik vraag me soms af waarom ik het doe...  Een verhaal vertellen aan een computer die niets terugzegt.  Maar dan besef ik weer dat het best wel van pas komt om, al is het maar voor mezelf, op te lijsten wat ik recent gemaakt heb,  of vooral in welke maat,  welk patroon, welke grootte, hoeveel bollen wol, etc...  En vaak hoop ik dat,  zoals ik het internet afschuim op Pinterest en andere blogs via Bloglovin op zoek naar inspiratie en leuke ideeën,  dat ook ík mijn kleine steentje kan bijdragen aan een beetje inspiratie voor een ander.
Zo was het niet mijn plan om mijn laatste nieuwe sjaal te bloggen.  Sjaals zijn maar sjaals,  een lange gebreide rechthoek.  Maar mijn zus leek het resultaat wel leuk te vinden, ze gaat nu zelf ook een sjaal breien!  En ik kan me denk ik niet herinneren wanneer ik haar voor de laatste keer heb zien breien ;-)  Vooral het helemaal zelf kunnen kiezen van kleuren en combinatie sprak haar wel aan.Deze sjaal diende eigenlijk om 1 bolletje harige wol op te gebruiken.  De kast ligt vol met eenzame (maar ook minder eenzame) bolletjes wol.  Dit was ook zo eentje,  toen ik hem in de winkel zag liggen, vond ik hem leuk maar er was nog geen concreet plan.  "Toch maar eentje kopen,  ik kan altijd bij komen kopen!"  Nu ja, dat laatste lukt niet meer als je dat bolletje enkele jaren laat liggen en de fabrikant dat soort wol niet meer maakt...

Zo begon ik dus aan een sjaal met dat ene harige bolletje wol,  Fantasia van Bergère-de-France,  gemengd met gewone zwarte wol (van de niet zo eenzame verzameling uit mijn kast) afgewisseld met een gouden wol.  Waarom goud?  Een kleurenconsulent heeft me ooit verteld dat ik niet met zwart sta.  Jammer hè,  dat combineert zo gemakkelijk!  En met goud sta ik wel,  en laat ik nu goud en zwart een heerlijke combinatie vinden!
Onlangs had ik helaas plots veel zwarte kleding nodig, maar deze sjaal afkrijgen tegen dan was geen optie,  er waren andere prioriteiten, oa deze.

Dat ene harige bolletje wol was nogal snel op,  dus ging ik verder met de harige wol Brazilia van Schachenmayr.  Helaas is die veel hariger en minder zacht...  Het verschil is wel een beetje te zien in de sjaal,  het zwart verschilt dan ook nog!

Ik weet alvast waar ik mij induffel om naar het vuurwerk op oudejaarsavond te kijken!!
En oh ja, mijn zus is alvast harige en gewone wol gaan kopen voor haar sjaal!!
Lang leve het zen-worden dankzij breien!  (en we kunnen het gebruiken tegenwoordig...)

Hoe:
- elke rij rechts breien (ribbelsteek)
- 2 rijen zwart + harige wol, nadien 2 rijen goud + harige wol
- naald 6
- breedte sjaal 30cm
- lengte sjaal 150cm
- gewicht 350gZwarte wol: collectie in de kast (vermoedelijk 75g gebruikt)

Gouden wol:  1 bol Oro van Mondial uit Veritas (deze was niet helemaal op)
Harige wol: 1 bol Fantasia van Bergère-de-France,  3 bollen Brazilia van Schachenmayr uit VeritasReacties

 1. Ik begrijp wat je bedoelt. Ik krijg ook zelden reacties om mijn blog maar ik blijf het doen. Ik vind het leuk en ga er toch vanuit dat er toch wel een of twee mensen zijn die of en toe mijn blog lezen. Niet opgeven! 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. er is dan ook zoveel aanbod om te lezen hè... ;-)
   Jij dus ook niet opgeven, ik lees mee!

   Verwijderen
 2. Nu ben ik wel heel curieus welke zus je precies aan het breien hebt gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was nog niet klaar... Mooi he, zo harig! Ik breide een Bernadette, maar blogde 'm nog niet.... Genen tijd, jom, genen tijd....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ook! Ik ben het alvast niet. Ik gok op Els.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb zo'n harige wol gekocht, maar heb het opgegeven! Had 5 bollen voor een bernadettevest, maar had al problemen bij het breien van mijn proeflapje. Als ik een steek liet vallen, was die onvindbaar... Dus opnieuw beginnen... Heb dit 2 keer gedaan en heb het nu opgegeven.
  Die sjaal zie ik nog haalbaar, maar ga de andere bolletjes terug brengen naar de winkel en gaan voor iets anders...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten