Meerdere koeien bij de horens gevat

Bij mijn laatste bezoek aan een Stoffenspektakel (blijkbaar intussen al lang geleden!),  beloofde ik dochter 1 een zwemzak te maken.  Ze koos zelf een tafelzeil uit.  Al gauw werden de nodige onderdelen uitgeknipt; een ronde bodem en een rechthoek in de lengte van de omtrek van de bodem.  Lang leve de wiskunde!! (voor wie het vergeten is: 2*pi*straal is de omtrek van de cirkel)

De bodem werd mooi op maat van een groot bord geknipt.  En de hoogte van de zak is 35cm,  wat ongeveer overeenkomt met een grote bandhanddoek, opgeplooid uiteraard.  Daarbij komt dan nog een overslag van 8 cm, zodat de naad op 7 cm van bovenkant kon gestikt worden.
Van de voering werd dezelfde hoeveelheid geknipt, behalve die bijkomende 8 cm bovenaan.

En dan bleef het liggen... En nog een beetje... En ik maakte alvast al wat kleenex-dooshoezen van het resterende tafelzeil, wat doe je anders met zo'n restje tafelzeil?

Maar dan werd de koe nog eens bij de horens gevat!
Aan de bodem kwam een paspelbandje, een restje van deze kwam goed van pas. Door de paspel blijft de cirkel mooi rond staan.


Onderaan kwamen er 2 lusjes, gemaakt van het tafelzeil, om de koorden vast te binden.


Een tunnel maken in tafelzeil en daar dan nog een koord doorrijgen, het leek me geen evidentie. Dus koos ik voor enkele ringen. Aanvankelijk maakte ik er te weinig, de zak sloot niet goed en het koord hing er maar lelijk bij. En zo lag die zak dus alweer enkele maanden in de kast. Tot dochter hem zag liggen en wou gebruiken. Tja, dan moest hij toch eerst even gefatsoeneerd worden! Zo kwamen er dus nog enkele ringen bij, weliswaar met een minder goede verdeling, maar dat maakt handwerk handwerk, nietwaar?! 


Waarom dit blogbericht ook het label "things-to-do" kreeg?  Wel ja, omdat zoonlief nu ook zo'ene wilt natuurlijk.  We zijn alvast op zoek naar een geschikt tafelzeil of toile-cirée!  Alle tips zijn welkom,  uiteraard verkiest hij een zo jongensachtig-mogelijke print!


Tafelzeil: Stoffenspektakel 
Voering: rest van voering van gordijnen
Koord: Hexagoon
Ringen: VeritasReacties