Haast en spoed...

Vlak voor we op vakantie vertrokken had ik weer veel plannen om vanalles-en-nog-wat nog te maken. Hebben jullie dat ook?

De twee shortjes waren tijdig klaar en de valiezen lagen al half ingepakt klaar.  Maar dan besefte ik er nog een leuk stofje in de kast lag waar ik eigenlijk een topje mee had willen maken... Het was een coupon,  dus weer gekocht zonder het echt nodig te hebben.  Dat is toch steeds het verraderlijke aan coupons hè!!
Ok,  even ging er een "doet-ie-het of doet-ie-het-niet" door mijn hoofd en dan begon de race tegen de klok!  Met eens een scheve blik van hubbie "ga je daar nú nog aan beginnen?!"
Snel het patroon van een kleedje overgetekend. De stof was een coupon van amper 35cm dus een kleedje voor dochter 1 was geen optie. Het patroon werd dus op de lengte van de stof afgeknipt.  Het restje wou ik eigenlijk in de restjesbak zwieren, tot ik het eventjes beter bekeek en dochter 2 ging nameten.  Jawel, daar kreeg ik nog wel zo'n topje uit!  En die meiden vinden het erg leuk om hetzelfde aan te doen.  Dat werd dus plots weer een duo-werkje!
Mijn zus deed me gelukkig herinneren aan een patroon van een onderhemdje in één van mijn Ottobres.  In een maatje groter kan dat best wel doorgaan als topje!

Naaien onder stress, het is niet altijd goed... en zeker niet meer ontspannend!  Zeker toen, ramp oh ramp, mijn tweelingnaald op 5cm van het einde brak - grmbl... En oh ja, ik had uiteraard geen reserve-tweelingnaald in huis, enkel een grotere maat,  aaaaaaaaarrrrgh!!  Gelukkig was het nog voor sluitingstijd en kon ik nog snel naar de plaatselijke DIY-winkel.  Tweelingnaalden genoeg in huis,  maar niet de juiste maat!  De vriendelijke dame begreep mijn stress, en beloofde me die maat te bestellen zodat ze hem de volgende keer wel in huis heeft.  Daar stond ik dus snel weer op de stoep,  denken, wat nu... Topjes niet meer afmaken? Nee geen optie, volgende zomer passen ze niet meer, dus het is nú dat het moet gebeuren!  Naar 't stad rijden?  Nee, dat lukt niet meer...  Dan maar een hulplijn bellen,  de zus (die me al het hemdjespatroon in herinnering had gebracht) naait ook,  en ja hoor, ze had welgeteld 1 tweelingnaald in huis en het was mijn maat !  Maar,  zij had blijkbaar ook nog naaiplannen die avond, vlak voor ze op vakantie vertrok (ik ben dus zeker niet de enige die zo nog snel aan iets begint voor het verlof), en had die naald zelf nodig.  "Of ze mijn grotere tweelingnaald daar niet voor kon gebruiken?"  Ze was er toch nog niet aan begonnen...  Ah iedereen blij, we wisselden van naald en mijn topjes rolden weer vlot van onder mijn naaimachine uit!

Iets te vlot bleek achteraf...  Haast en spoed is zelden goed hè,  zeker als het op "onder stress naaien" aankomt...  Omdat het topje voor dochter 1 te kort zou zijn, naaide ik er een stuk boordstof onder.  In die boordstof zit 1 naad die in het midden aan het achterpand zou komen.  Tja, dat deed ik dus even omgekeerd,  de naad zat aan het voorpand...  Ach ja, dochterlief heeft het topje zo aangedaan en na de vakantie is die boord losgetornd en er juist terug aangezet.  Uiteindelijk;  eind goed al goed!
Stof:   coupon gekocht bij Pauli
Boordstof:   plaatselijke DIY-winkel = huis Deco Dekeyser
Patroon dochter 1:   Ottobre 3/2013 - nr 31 Ola de Calor (strandjurk) - maat 128 voor bijna-8-jarige => patroon                                     afgeknipt tot shirt en zijkanten elk 2cm versmald
Patroon dochter 2:   Ottobre 1/2013 - nr 22 Veruschka tank top - maat 104 voor 2,5-jarige


Reacties

 1. Herkenbaar.... Gelukkig kwam het nog goed! Tip: als je de naad vd boord laat samenvallen met een zijnaad, valt hij nog minder op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad, en dan zou er geen fout gebeurd zijn... We hebben weer wat bijgeleerd!

   Verwijderen
 2. mooi hoor!! tof dat je ze nog mee op reis hebt kunnen nemen ;)
  Naaien onder druk is niets voor mij, dan maak ik de ene fout na de andere. Ik zou dus aan zoiets niet beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten