Exit kleuter

Zoonlief is geen kleuter meer! Hij heeft zijn diploma van de kleuterschool behaald, joepie!!
Voor zijn juf maakten we ook iets bruikbaars in de klas; een verjaardagsslinger.  Het idee ontstond al 2 jaar geleden, toen dochter 1 haar exit deed in de kleuterschool.  Helaas kwam het idee pas enkele dagen voor het einde van het schooljaar en zag ik het niet zitten om het nog af te werken.
Nu, dankzij wat gebrainstorm met de andere mama's van de klas,  kwam dit idee opnieuw opnieuw boven water.  Deze keer waren we er wel op tijd bij én waren er helpende handen,  waarvoor veel dank! 

Op de vlagjes van de verjaardagsslinger, kwam telkens een doorschijnend plastic zakje genaaid waar we een foto van de kindjes van de klas instaken.  Volgend jaar kan de juf de slinger gebruiken voor de nieuwe kindjes,  maar de herinnering aan onze kindjes blijft wel dankzij hun namen op één van de laatste vlaggen.    
En het jarige kindje kan aangeduid worden met de kroonwasknijper die de juf erbij kreeg.  Hopelijk zorgt dit voor een enthousiaste feeststemming in de klas!!

Het zit 'em in de details...
De 3e kleuterklas is in school ook wel bekend als de gele klas.  De keuze van naaigaren en biais was dus nogal voor-de-hand-liggend!!Bedankt juf Sigrid voor de goede zorgen!!!
Stof:  restjes uit Inne haar kast
Plastic zakje: geperforeerd plastic mapje

Reacties

  1. Wat een leuk idee. Met zulke cadeautjes zijn juffen super blij.
    Wees gerust dat dit nog vaak zal gebruikt worden.
    Mag ik dit ideetje pikken?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten