2 is leuker dan 1

Mijn kinesiste maakte me onlangs erg blij!  Ik vond het naaien nogal moeilijk gaan,  zeker het zitten met een gebogen knie.  Maar zij vond het een goede oefening voor mijn knie!  Met dat fiat ging ik dus al aan de slag voor de juffencadeau's, wel steeds met veel strek- en fietspauzes tussen, kwestie van niet helemaal te verkrampen...  Aangezien dat naaien wel redelijk lukte, deed ik op het gemakje het volgende;

Het Monster Car T-shirt uit de Ottobre 3/2011 blijft één van mijn favorietjes.  En veel belangrijker,  ook een favorietje van zoonlief.  Omdat meerdere tegelijk maken vlotter gaat dan telkens één apart, gingen we voor twee ineens.



De monstertjes-jersey koos hij vorig jaar zelf.  Het was de bedoeling er een T-shirt met lange mouwen van de te maken, maar het volle to-do-lijstje + het ongeduld van de zoon + de zomer brachten daar verandering in.  Dan maar afwerken met een kleurrijke boordstof.







Bij het zoeken naar stofjes heb ik al vaak Froy & Dind bekeken en vastgehad.  Maar telkens was er wel iets dat me tegenhield om te kopen,  meestal wel de prijs...
Bij het kraam van Tante Zus bekeek ik alweer die Froy & Dind met dezelfde verlangende maar toch ook argwanende ogen.  Tot ze me de prijs vertelde.  Huh, dat valt best nog wel mee, heb ik daarom altijd getwijfeld?!  
Ik wist meteen dat ik met de busjes wel kon scoren, en zo was het ook!!  Een aan-foto moet nog komen...





Ik twijfel nog wat ik de mooiste afwerking vind...  Links,  de boordstof als biais vastgenaaid en dan met een dubbele naald nog eens doorgenaaid (ongeveer de 1e keer dat dit me min of meer mooi lukte, dankzij de boventransportvoet!!)  en rechts de boordstof als een naad eraan vast.  Links de moeilijkste,  rechts kan omklappen en dan zie je de naad...  Links de meest standaard,  rechts de stoerdere?

Moeilijk hè?! Wat vinden jullie?



Monsters: Huis Deco
Busjes: Froy & Dind - gekocht bij Tante Zus
Patroon: Ottobre 3/2011, nr 24 Monster Car T-shirt (maat 128 voor een bijna 6-jarige)

Reacties

  1. mooi, en froy en dind zijn mooie stofjes met mooie prijzen, de katoen ben ik iets minder fan van omdat hij heel dun is maar de tricot is super

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zeer mooi zelf gebruik ik liever de rechtse methode maar ieder heeft zijn voorkeuren

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Welke is de beste methode? Goh... Ik heb ook al dikwijls staat twijfelen, maar kies toch meestal voor de snelste-klaar-methode. Zeker voor iets met korte mouwen, die rol je niet op dus daar zie je nooit de binnenkant.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten