Zin in feest en zomer!

Vooraleer ik durfde te starten aan de communiekleedjes,  maakte ik eerst nog een testjurkje.  Ik heb immers nog niet zoveel ervaring met jurkjes maken, dus dat moest eerst wat beter in de hand liggen vooraleer aan een communiejurk te starten.

De stof lag al een hele tijd in de kast.  Ik weet zelfs niet meer zeker waar ik de lap gekocht heb,  ik veronderstel bij Bambiblauw...  Deze was dus gekocht om een kleedje van te maken, maar zoals met zoveel plannetjes, was het nog niet tot uitvoering gebracht.  Ik twijfelde nog even of ik deze stof voor het testkleed zou gebruiken, maar toen flakkerde het zelfvertrouwen alweer op en begon ik toch te knippen.  Weliswaar met enige voorzichtigheid...

Het patroon werd gebaseerd op het kleedje uit Stof-voor-durf-het-zelvers.  Vorig jaar kreeg Sien al zo'n jurkje,  dus pasten we met behulp van dat jurkje wat aan;  de halsuitsnijding werd een aantal centimeters dieper (omdat die nogal hoog kwam en daardoor open stond), de panden werden in 1 stuk getekend en het rokgedeelte werd smaller gemaakt.  Omdat het geheel nogal smal oogde, knipte ik het rugpand ook maar wat dieper zodat de rits van 22cm ook dieper op haar rug zou opengaan, zodat ze er gemakkelijker in en uit zou kunnen.

De biais werd gewoon bovenop de stof genaaid als de zijnaden dichtgestikt waren.  Wat ik helaas pas achteraf opmerkte is dat de biais een beetje kleur van stof doorlaat daar waar het omgeplooide deel van de biais niet aan elkaar sluit.
Bij deze is dat dus goed getest aan de jurk,  want in het 2e communiekleedje komt ook zo'n biais...Met de blinde rits ben ik toch weer even de mist in gegaan...  Vandaar dat bij het 1e communiekleedje een oplossing met een knoopje werd gezocht en gevonden.  Kwestie van te vermijden dat die rits daar zo opvallend zit.  

Hier was al een glimp op te vangen van dat 1e kleedje,  maar meer daarover een volgende keer!!


Met dit kleedje heeft de dochter wel een nieuwe jurk voor Pasen morgen.  Nu hopen dat de zon er een beetje doorkomt!  Alvast een zalige Pasen voor iedereen!


Stof: Hourglass uit de Notting Hill-reeks van Joel Dewberry
Voering: coupon van Pauli

Reacties

Een reactie posten