Terug winters

Terwijl ik dat 2e communiekleedje afwerk, kan hier nog wel vanalles geblogd worden. De inhoud van de harde schijf van de gecrashte computer is immers gerecupereerd geraakt, oef!  Even dus nog enkele "oude" dingen posten.

In de solden kocht ik een nieuwe jas. Ik zocht een lekker warme voor de winterse pendel-fietstochtjes. Er mocht dus wel een flashy touch aan zitten. De sjaal wou ik oorspronkelijk niet kopen, dat brei ik zelf wel, dacht ik. Tot ik de prijs zag... Er ging zoveel korting af dat ik voor die prijs zelfs geen wol kon kopen. Waarschijnlijk omdat ze die anders toch niet verkocht kregen  ;-)
Maar bij zo'n combinatie van jas en sjaal kon een muts toch niet ontbreken!Bij Bergère vond ik gelukkig wol in hetzelfde blauw en in de koopjesbak lag een bol fluo-roze. Toch leuk als het zo meezit!
Omdat ik het mutsen breien toch nog niet goed onder de knie heb, begon ik maar te haken. Maar dat viel toch ook een beetje tegen... Ik ben de tel kwijtgeraakt hoe vaak de muts weer is afgetrokken en opnieuw begonnen! De verwachtingen werden aangepast, zo geraakte die muts toch nog af. Ik gebruikte de reliëfsteek om een dikkere muts te maken. Het kan koud zijn op de fiets in de winter hoor!  Het fluo-roze werd ook in de muts slechts een flashy touch;  het fluo-roze werd in de rij vasten gehaakt zodat het blauwe reliëfstokje erover heen ging.


En het mocht nóg eens meezitten, in mijn restjesbak vond ik nog een stukje roze fleece, net voldoende voor de voering. 


Maar na het eerste fietstochtje, wat wel in ijskoude snijdige wind was, slaagde de muts niet in de winddichtheidtest, ik kwam thuis met oorpijn... Dan maar een extra stuk fleece onder dat roze duwen. De dubbele laag fleece was lekker warm, maar toch had ik nog steeds wind in mijn oren; door het vastnaaien van de fleece was het haakwerk wat uitgerokken en stond het wat open onder mijn oren. Zo kwam er dus nog een dun rekje in genaaid.
Nu is ze wel lekker warm!

Ik twijfel nog of er nog een pompon op moet komen... Wat denk jij?

Muts-selfie

Wol: Bergère-de-France 
Fleece: Pauli 
Gebruikte steek: gehaakt, reliëfsteek
Patroon muts: geen vast patroon gevolgd; met een lapje van 10*10cm voor de stekenverhouding, en 80% van de omtrek van je hoofd kan je het begincirkeltje bepalen. De lengte van de muts is ongeveer 23cm, maar ik heb vooral veel gepast en dus daarom ook vaak terug uitgerokken...


Reacties

Een reactie posten