Als de juf op pensioen gaat...

De juf van dochterlief is op pensioen.  Vrijdag voor de vakantie deed ze haar laatste dag, dus daar hoorden cadeau's en een feestje bij!
Samen met enkele ouders waren we een leuk team om het één en ander in elkaar te boksen.  Zo ook enkele door de kinderen zelf-gemaakte cadeautjes.

1.  Een schriftje waar alle kinderen van de lagere school een tekstje in mochten schrijven en/of een mooie tekening maken. Al die kinderen hebben immers bij haar in de klas gezeten.

2.  Een kalender van 2015 met allemaal foto's van haar.  Foto's die werden teruggevonden in de archieven van de school.  Op de kalender zijn alvast enkele belangrijke data genoteerd zoals schoolfeest en verjaardagen van de kinderen van haar klas,  zo kan ze die dagen toch al niet vergeten!

3.  Een schort gemaakt van tekeningen van de kindjes van haar klas.Hiervoor tekenden ze allemaal met textielkrijtjes op een lapje stof.  De tekening werd vastgestreken zodat ze wasmachine-bestendig is.  Alle lapjes aan elkaar naaien viel best wel mee.  Maar het geheel, met al die naden, viel wel zwaar.  En de lapjes waren wat groot, waardoor de schort nogal groot uitviel...
Nota voor de volgende keer: kleinere lapjes maken dus!


Het geheel aan lapjes dat breder en langer was dan mijn voorbeeldschort...

Wat ik ook niet had mogen doen: rimpelen... 
Al doende leert men,  al doende leert men... (blijven herhalen, dan geloof je het wel!)

4.  Een vaas gevuld met bloemen gemaakt door de kindjes van haar klas.  Die bloemen versierden ze met hun foto en glitters en lintjes en tekeningen.  Een fleurig geheel!!Op de vaas schreven ze allemaal met porseleinstift hun naam.  De vaas werd gebakken in de oven zodat de namen er niet kunnen afgewassen worden.  Volgens de gebruiksaanwijzing is dit vaatwasmachinebestendig, maar de verkoopster van De Banier raadde toch aan om de vaas niet in de vaatwasmachine te plaatsen.  Dat wordt dus altijd met de hand afwassen!5.  Een groot buffet waar alle kinderen van de lagere school van mochten genieten.  Helaas werd de juf van hot naar her gesleurd waardoor ze het buffet zelf niet volledig heeft gezien en enkel op het einde er wat van heeft kunnen eten.  Hoewel er van eten niet veel in huis kwam met kinderen om haar heen die haar niet konden loslaten.  Ze gaat gemist worden!


6.  En de versiering in de klas...
Of alles een verrassing was gebleven, of geen enkel kindje zich had versproken, ben ik haar vergeten te vragen... Maar ze leek wel een leuke laatste werkdag te hebben.  En nu mag ze genieten van een welverdiend pensioen!!


Reacties