Mevrouwtje uiltjes

Dit uilenstofje was een zoete inval. Ik kwam voorbij Pauli en kon de aantrekkingskracht om naar binnen te gaan niet weerstaan. Gelukkig maar want bij de coupons lag een half meterke van deze uiltjes op jersey.

Het patroon komt uit de Ottobre zomer 3/2013.  Het leek me een erg schattig kleedje, maar nu ik het gemaakt heb, ben ik niet helemaal overtuigd; de raglanmouwen zijn maar niks voor boulie haar afhangende schoudertjes en het kleedje zelf is ook nogal breed. Ofwel is het gewoon nog wat te groot en moet ze er nog ingroeien?

Alleszins is dit nog niet meteen voor herhaling vatbaar...  Gelukkig maken de uiltjes het helemaal goed!!Ook hier ging de tweelingnaald de mist in. 
Na deze heeft de "al doende leert men" me toch niet meer kunnen overtuigen om met het volgende tricotprojectje te starten.  De nieuwe naaimachine is besteld!  Hopelijk lukt het tricotnaaien daar wat beter mee!


Tricot uiltjes: Pauli
Boordstof: Pauli
Patroon: Ottobre zomer 3/2013 - nr 1 speedy girl - maat 86 voor een bijna-2-jarige
Reacties

  1. Lijkt me idd nog wat groot! Toch ok voort de rest? Vlg keer mss boordstof iets korter meten zodat ze minder lebbert id hals?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. inderdaad Bieke, die is te breed... De teneur van het ganse kleedje dus; te breed ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten