3 maal spons

Begin van de maand deden we een uitstapje naar de markt. Toen was het nog goed weer dus mochten de kindjes een sponzen stofke kiezen voor een short.
Zoonlief koos de enige met auto's, rara...
Dochterlief koos oranje, al jarenlang haar lievelingskleur.
En boelie,... zei op alles ja dus dat mocht ik zelf kiezen, joepie! ;-)

De shortjes moesten wel meteen gemaakt worden. En dat "meteen" werd ineens dringender dan verwacht: dochterlief brak 2 dagen later haar arm waardoor ze, met een gips tot voorbij haar elleboog, met 1 hand haar broek moest optrekken. De gemakkelijke shortjes, broeken en rokken (zonder rits en knoop) werden plots zeer gegeerd.
Enkele dagen later waren er 3 shortjes klaar.


Voor dochter- en zoonlief werd hetzelfde patroon en dezelfde maat gebruikt werd.  De vorige sponzen short past immers bij beiden.  Ik vertrok vanuit het patroon van Hamburger Liebe, maar kleefde de zijkanten aan elkaar zodat er geen zijnaad nodig was, enkel een binnenbeennaad.  De ronding aan de zijkant werd dan ook recht getrokken om dat aan elkaar kleven te doen lukken.
Omdat zoonlief zijn poep wat dikker is, en omdat jongens misschien ook wel wat meer plaats nodig hebben ;-) paste ik de poep voor zijn short wat aan.  Maar er is eigenlijk geen verschil te zien...De stof van 30cm was toch net te weinig om de boord zonder naad te maken.  Bij de oranje short werd het opgelost met een restje witte badstof van een oud hoeslaken (lang leve de restjes!!). En voor de autoshort werd een boordje bij aangenaaid.

De short van boelie was van hetzelfde patroon als haar vorige short, maar deze keer wel in haar huidige maat;  maat 92.  Deze is nogal aan de grote kant, dus kan het volgende zomer zeker nog wel dienen!
Voor haar shortje was de 30cm ruim voldoende!


Boelie en zoonlief hebben hun shortje aangedaan. Dochterlief nog niet; ze ging wachten op beter weer... Dat zal dan voor volgend jaar zijn!

als het spring-in't-veld niet wilt stilstaan voor de foto...
Spons: Kersenpitje
Patroon grote shortjes: Hamburger Liebe
Patroon klein shortje: Ottobre 3/2011 - nr 5 Bubble stripes


Reacties