2 voor de prijs van... 25cm stof

Het restje spons van dochterlief haar short vond ik toch wat te mooi om te laten verkommeren in de restjesbak.  Een opmeting van stof en van patroon leerde me dat er een shortje van maat 68 maximum nog uit kon gemaakt worden.
Boelie droeg nog een shortje van vorige zomer, maat 74 (ze heeft nu normaal 86 à 92).  Dat shortje zit aansluitend rond haar bips (pamper dus), maar nog niet storend.  Maatje 68 voor een nieuwe short leek me wel te klein, maar het stofrestje gaf me geen andere keuze.  Maken maar en testen, we zien wel!
Patroon:  Ottobre 3/2011 - nr 5 Bubble stripes

De voorziene pijpboordjes werden vervangen door boordstof.  Ook daarvan was er nog een mini-restje over.  Nipt voldoende op de pijpboordjes af te maken.Het patroon leek ten opzichte van dat shortje van 74 wel aan de ruime kant.  Blijdschap alom toen boelie het shortje aanhad en het wel paste!Ook dochterlief vond het wel leuk;  haar zusje met hetzelfde shortje aan.  Er werd door dochterlief 's morgens niet getwijfeld aan de kleerkast als boelie haar sponzen shortje aan kreeg.
2 shortjes uit 25cm stof... nu zijn er écht geen restjes meer!Reacties