Stoffenopruiming

In voorbereiding van het Stoffenspektakel (lees, plaats maken in mijn kast en in de restjesbak) werden nog enkele zakjes gemaakt.  Omdat ze aan de kindjes beloofd waren, en toen was het ideaal om plaats te maken.
De foto's hebben even op zich laten wachten, vandaar ook het uitgestelde blogbericht...

Het knikkerzakje 
- omdat er niet genoeg stof meer over was van deze en deze om het stofrestje voor iets anders te kunnen gebruiken
- omdat de knikkers in alle mogelijke potjes en doosjes werden verzameld maar toch niet erg goed opgeborgen zaten, waardoor boelie ze vond en ze eens voorproefde...
- omdat zoonlief wou knikkeren in school (maar het zakje uiteindelijk nooit heeft meegenomen; als de wens in vervulling kan gaan, koelt de begeerte plots...)









Gele taxi: katoen Yellow Cab van Bambiblauw
Gele dichte canvas: Pauli 
Gele streepjeskatoen: Stoffenspektakel (beiden restjes van de kleuterrugzak)
Koordje: Hexagoon (ook dàt was een restje! van deze)


Een hoes voor de tablet - gezien bij mijn zus die hem maakte uit Stof-voor-doe-het-zelvers.  Ik had het boek niet, dus maakte hem op maat van onze tablet.  De rek om te sluiten werd bevestigd aan het sluitflapje.  Nu bij gebruik merken we dat dat beter op de rugzijde van de tablet was gekomen.  Vermoedelijk is het ook zo voorzien in SVDHZ maar ik wou het weeral zelf uitdokteren...
De stofjes zijn gekozen door dochterlief.  Binnenin zit tegen de voering (blauwe stof) dikke, zachte vlieseline gestreken en tegen de buitenstof werd het restje decovill-light van de boekentas gestreken, in de hoop de tablet toch een beetje te beschermen tegen de kleine wilde vingertjes.







Beide stofjes (katoen): Action
Blauwe rek: Hexagoon



Reacties