Juffencadeau

Het lijkt me dat juffen vaak een tas krijgen als bedankje voor het leuke schooljaar.  Wij wilden de juffen ook een bedankje geven, maar wat... Ze krijgen zoveel en er zijn nog een aantal zelf-maak-mama's in de klassen,  dus ik ging op zoek naar iets wat de juffen hopelijk nog niet hadden en nu ook niet zouden krijgen.

Op Pinterest zag ik al meermaals de tassen-pannenlap (of maken we daar niet beter de "taslap" of "moklap" van?) en gezien mijn voorliefde voor pannenlappen haken (of toch het nostalgisch gevoel erbij), leek me dit wel een geschikt cadeau.


De eerste was nog wat testen,  vandaar dat de 2e er beter uitziet.  Helaas was ik er alweer laat aan begonnen waardoor er geen tijd meer was om die eerste terug uit te trekken en opnieuw te beginnen...  Het ding zal zijn dienst wel doen;  de hete tas met 2 handen vastnemen en in de winter zonder verbranden je handen eraan opwarmen, heerlijk!

De oranje rode is het patroon tweekleurige baksteensteek en de gele-turquoise is het patroon tweekleurige reliëfribbel - beiden uit de fantastische haakbijbel: "Haken! Alle steken verzameld" van Betty Barnden.

Ik zet voor mezelf ook zo eentje op de to-do-list,  nog iemand?

Zodat ik het zelf niet vergeet - maar het aantal rijen hangt steeds van de breedte van de tas af!

 • beginnen met 12 lossen => 11 vasten haken (rij 1)
 • rij 2, 3 & 4: telkens 1 meerderen aan beide kanten tot 17 vasten in totaal
 • 2e kleur opzetten, 56 rijen in vasten haken
 • langs weerskanten minderen tot 7 steken in het midden overblijven - dit over 3 rijen verdeeld dus als volgt: 1e: 4*2 vasten samen, 2e: 4*2 vasten samen, 3e: 2*2 vasten samen
 • 1e knoopsgat op 12e rij na laatste volledige rij van 17 vasten
 • knoopsgaten telkens in 4e rij maken
 • na laatste knoopsgat; 2 rijen van 7 vasten, dan 5 vasten (2*2v samen haken) en eindigen met 3 vasten (2*2v samen haken)


Reacties

 1. Wauw! Weer zo creatief bedacht! Ik zou daar zelf nooit opkomen. En echt fijn dat die juffen zo'n leuke bedankjes krijgen bij jullie op school! #fieropmnchou

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks missy!! Ik zal er zo eens wat haken op maat van de mokken van op't werk ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten