Vrolijk Pasen!

Boelie had vandaag haar eerste Pasen waarbij ze zelf paaseieren kon rapen.  Dus kreeg ze nog snel een mandje om alles te verzamelen.



Ze begreep het geloop van zus en broer niet zo goed.  Maar dat zo'n klein paaseitje, dat perfect in haar handje past, wel eens iets lekker kon zijn,  begreep ze wel vrij snel;  het ding werd even voorgeproefd met wikkeltje er nog aan !!
Ze ging dan ook enkel voor de kleine eitjes,  en de buit was uiteraard (voor zo'n kleintje) niet erg rijkelijk.


Om het mandje in de loop van het jaar nog een functie te kunnen geven,  werd de bodem en zijkant verstevigd met decovil-light.  Zo blijft het staan en is het een écht mandje.
De voering werd langer gemaakt, naar buiten geplooid en er werd een tunnel in genaaid zodat het zakje sluitbaar is (zoals bij deze zak).  
Enkel het koordje moet nog gezocht / gepunnikt worden.  Welke kleur zou hiervoor het beste zijn;  oranje (zoals bij die zak), of blauw, of nog iets anders? 


De onderkant werd in dezelfde stof als de voering gemaakt omdat dat stofje steviger is dan de olifanten,  en omdat van die oranje stof veel in de kast blijft liggen.  Van dat ene metertje stof dat dochterlief ooit koos op het Stoffenspektakel, werd intussen al een rokje met haarbandje, een zak, een zeverslab en nu dit mandje gemaakt.  En nu heb ik er nog steeds van over...


Olifantenstof: Pauli
Oranje stof: Stoffenspektakel
Decovil-light: Pauli



Reacties

Een reactie posten